top of page
IMG_0754.JPG

Sobre somaia

Tot el que vols saber

IMG-2875_edited.jpg
JUDIT
La Cultivadora

Qui cultiva aquest raconet de món sóc jo, la Judit, una jove entusiasta enamorada del Priorat i la vida rural.

Formada en Ciències Ambientals, permacultura i ramaderia extensiva, visc feliçment com a  pagesa i inicio sota el nom de Somaia un projecte íntim i arrelat, enfocat en la horta singular a petita escala.

IMG_1010.JPG
POBOLEDA
La Vall del Siurana

Emmarcats en el paisatge de mosaic de secà de muntanya mediterrània, Somaia és un petit oasis hortolà a Poboleda que aporta biodiversitat i enriqueix el mosaic agrari de la comarca.

 

Somaia posa de manifest la importància del riu Siurana, l'artèria de la comarca del Priorat, que és qui fa possible la vida silvestre i cultivada. 

IMG_5112.jpg
CULTIUS SINGULARS
Els tomàquets

Aquest projecte busca compartir aliments vius i sincers, incrementant i preservant la biodiversitat cultivada i recuperant el sabor irresistible de l'horta tradicional a petita escala.

Apostant per l'estrella de l'hort d'estiu, el tomàquet, Somaia us convida a descobrir i gaudir de la gran varietat de colors i sabors d'aquest producte com no ho havíeu fet abans.

El que és important per Somaia

IMG_4209.JPG
LES LLAVORS
Iniciar la vida 

Seleccionar, multiplicar, i guardar les llavors de totes les varietats per poder elaborar el propi planter cada any.

Compartir i intercanviar llavors amb altres productors per poder incrementar el banc de llavors particular i poder oferir cada any noves varietats.

 

IMG_5652.JPG
L'AGROECOLOGIA
Coexistir i cooperar

Cuidar l'entorn i cooperar amb els éssers que hi viuen, dur a terme unes pràctiques de cultiu que s'emmarquen en l'agroecologia i la permacultura.

Prendre les decisions del dia a dia tenint en compte la perspectiva ecològica, social, econòmica i política d'una manera integrada, amb coherència i respecte.

Cada dia aprendre de la naturalesa i els seus sistemes.

IMG-1285.JPG
EL PRODUCTE
Arribar a tu

Collir els tomàquets el mateix dia de l'entrega i fer-ho en el seu punt just de maduració perquè pugueu gaudir-los en el seu millor moment.

 

Cultivar més de 30 varietats diferents de tomàquets  escollides per les seves característiques organolèptiques excepcionals.

 

Les varietats són d'arreu del món però hi ha presència de varietats tradicionals catalanes i de recuperades als pobles del Priorat.

IMG_1250.JPG
EL RESIDU ZERO
Cuidar

Treballar d'una manera molt artesanal, amb una producció petita i molt manual, utilitzant el mínim de petroli i zero plàstics, tant en la producció com en la comercialització.

Comprometre's també 

contra el malbaratament alimentari i processar en forma de conserves i deshidratats tota la producció que no arriba a vendre's.

 

Cuidar-te i cuidar el planeta produint amb la mínima empremta ecològica.

bottom of page